Как да играя часовник пасианс

Пълните правила за пасианса на часовника за карти

Пасиансът е може би най- популярната игра на карти за един, но ако търсите да подправка нещата, може да искате да опитате Часовник пасианс. Този вариант на старата класика е настроен да изглежда като часовник, откъдето идва името. Въпреки че е рядкост да спечели часовник пасианс, играта все още е много забавно. Това, което прави толкова трудно да спечелите, е, че това е игра на карти, която се задвижва изцяло от късмет.

Часовникът пасианс е известен също като Четири от един вид, Скрити карти, Слънце Dial, и Travellers.

Как да играя часовник пасианс

Настройвам

Разбъркайте палубата и сложете картите, с лицето надолу, на 13 купчини от по четири карти всяка.

Стълбовете трябва да бъдат подредени така, че да имитират номерата на часовника, с допълнителната купчина в средата на кръга. "Номерата" на купчинките (една до 12 на часовника, средната купчина е 13) е важна.

Игра

Завъртете горната карта на 13 купчина нагоре (това е купчината в средата на кръга). Поставете картата, все още с лицето нагоре, под купчината на номера на картата. Например, четирима ще отидат под четирите купчини. Асото щеше да мине под една купчина. Лицата с карти са поставени, както следва: Джак под 11, Кралица под 12, Крал под 13.

След това завъртете горната карта на тази купчина нагоре и я поставете, все още нагоре, под подходящата купчина. Продължете по този начин, докато играта свърши.

Ако последната карта с лице надолу в една купчина принадлежи към същата купчина, продължете играта, като завъртите следващата (движеща се по посока на часовниковата стрелка) лицевата страна надолу с картата нагоре.

Как да спечелиш

Вие печелите, ако всичките 13 купчини стават нагоре с купчини отгоре.

Обаче губите, ако четвъртият крал бъде обърнат нагоре, преди всички останали комплекти да бъдат завършени. Часовникът пасианс е спечелен само за един процент от времето, защото е изцяло въз основа на случайността.

Вариации на часовника пасианс

Ако редовните часовници пасианс не е достатъчно предизвикателство за вас има някои варианти, които бихте искали. В някои версии на играта целта не е просто да стекате всяка карта в четиристепенни купчини, а да замените цвета на картата така, както правите. Това би означавало, че можете да поставите един червен асо върху черен асо и т.н. Както можете да си представите, тази вариация прави играта още по-предизвикателна. Ако спазвате това правило, може би искате да въведете купчина отпадъци, когато все още не можете да поставите карта. Обикновено играчите имат право да използват повторно купчината за отпадъци максимум два пъти преди края на играта. Макар че повечето игри завършват преди да се използва купчината за отпадъци.